|
|
 |
 |
|
|
|
|
|
| |
| Максим Цымбал |
|
Начинающий
|
Добавлено: Чт Июн 05, 2008 11:34 am Заголовок сообщения: Проблема з успадкуванням |
| |
Допоможіть будь-ласка вирішити слідуючу проблему:
В 2004р. помер мій батько, була відкрита процедура спадщини і в 6-ти місячний термін були подані до державної нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини спадкоємцями:
- дружина померлого (моя мати)
- два сина (я та мій брат)
Предмет спадщини:
- житловий будинок (зареєстрований в БТІ договір купівлі-продажу) та земельна ділянка на якій розташований будинок (державний акт на право власності).
За рекомендацією державного нотаріуса мати звернулася до суду щодо виділення половини успадкованого майна на її користь так, як майно було придбано в період шлюбу. Суд задовольнив позов матері і надав рішення щодо визнання права власності на ½ житлового будинку та земельної ділянки.
Тепер склалася ситуація, коли державний нотаріус (за її словами) не має можливості видати свідоцтва про спадщину на всіх 3-х спадкоємців на другу половину успадкованого майна (житловий будинок та земельна ділянка) до тих пір, поки та частина земельної ділянки, на яку визнано право власності на підставі рішення суду, не буде виділена в натурі. А відділ земельних ресурсів (за їх словами) не має можливості виділити в натурі земельну ділянку, оскільки не знають яку саме частину виділити в натурі. І далі – якщо буде виділено частину земельної ділянки в натурі на матір, то нотаріус не зможе (за її словами) видати свідоцтва про спадщину, оскільки вже не буде в неї підстави (не буде вже державного акту на земельну ділянку).
А ми, насправді, бажаємо оформити земельну ділянку у спільну часткову власність (щоб був виданий один державний акт на всю земельну ділянку з вказівкою частки кожного з власників).
Як вирішити це питання? |
|
| Вернуться к началу |
|
| Choose Display Order |
|
| User Permissions |